Vrijwilligers bedankt!

De Rijsserbergloop is al weer een aantal weken achter de rug. Apetrots zijn we als organisatie. De 29e editie kende een record aantal deelnemers, record aantal bedrijventeams en een schitterend nieuw parcoursrecord op de 5km!

Dit alles is mede mogelijk gemaakt door jullie! Graag willen wij jullie bedanken voor je inzet de dagen voor, tijdens en na de Rijsserbergloop. Vele handen maken licht werk. Vele handen hebben ons geholpen!

Om jullie te bedanken nodigen wij jullie uit voor een hapje en een drankje op zaterdag 16 september, van 16.00 – 18.00uur, in onze kantine van de AV Rijssen.

Graag vooraf even aanmelden (l.sanderman@reggesteyn.nl), zodat wij weten op hoeveel personen wij kunnen rekenen.

Wedstrijdcommissie AV Rijssen

1 kampioenschap, 10 medailles voor AV Rijssen atleten waarvan 3 voor Twan Ligtenberg

Afgelopen weekend namen 12 atleten van AV Rijssen deel aan de Gelders Overijsselse Kampioenschappen 2017 in Heerde. Bij de jongens junioren C nam Niels Dennekamp deel aan de 100m horden. Hij wist zich voor de finale te plaatsen met een nieuw persoonlijk record. In de finale was hij nog weer sneller en pakte de 3e plek. Later op de middag stond voor hem ook de 300m horden op het programma. Hij wist zich hier tot de 5e plek te knokken. Wederom een persoonlijk record. Het derde onderdeel ging voor zijn doen wat minder, bij het speerwerpen werd hij 7e met een afstand van 34,74m.

Bij de jongens junioren D stonden Niek Nijman en Max Swabedissen aan de start bij de 1000m. Een week eerder verbeterden ze hun tijd respectievelijk al naar 3.00min en 3.04min. Deze week liep Max wederom een nette race en wist zijn nieuwe persoonlijke record weer iets scherper te zetten. Niek maakte er de mooiste en spannendste race van de dag van samen met zijn directe concurrent. Dat was ook terug te zien in de tijd, want de klok kwam stil te staan op 2.54,59 min. Helaas net een paar 100sten te kort voor de 1e plek, maar zeker een mooie 2e plaats. Bij de 80m horden deed Julian van de Belt mee. Hij wist zijn persoonlijk record ook aan te scherpen tot een tijd van 14,33sec. Goed voor een 8e plek.  Bij het verspringen kwam Julian in de ranking verder, hij wist zijn verste sprong tot 4,52m te brengen, goed voor een prachtige 3e plek. Twan Ligtenberg was de medailleoogster van de club, hij ging aan het eind van de dag met maar liefst 3 medailles naar huis. Hij won het speerwerpen in z’n laatste worp met een mooie afstand van 29,70m (ook een persoonlijk record). Het kogelstoten was goed voor een 2e plaats met een afstand van 10,20m. Het hoogspringen viel qua hoogte iets tegen voor Twan, maar dit uiteindelijk genoeg voor een 2e plek. Deze wist hij te bemachtigen doordat de concurrenten meer foutsprongen hadden gemaakt op een lagere hoogte.

Bij de meisjes junioren C kwam de tweeling Britt en Milou Oplaat aan de start bij de 1500m. Britt wist haar zus te verslaan en dook net onder de 5 minuten met een mooie tijd van 4.59,85min. Milou kwam over de streep in een tijd van 5.13,52min. Goed voor een respectievelijke 1e en 3e plaats!

De meisjes junioren D waren het meest vertegenwoordigd. Silke Ketting nam deel aan het hoogspringen. Ze kwam tot een hoogte van 1,38m, goed voor een 5e plaats. De 60m sprint ging iets minder goed, die was tegelijk met het hoogspringen, ze klokte toch nog 9,24sec. Als 3e onderdeel stond de 60m horden op het programma. In de series knokte ze zich tot de 5e plek, goed voor een finaleplaats. In de finale wist ze zelfs een plekje op te schuiven en belandde ze net naast het podium. Wel in een mooie tijd, een nieuw persoonlijk record van 11,14sec. Suzanne Hiltjesdam deed mee aan de 1000m. Ze klokte een tijd van 3.44,99 en werd hiermee 14e. Bij het speerwerpen behaalde ze een nieuw persoonlijk record door de 400 grams speer op 25,53m van de afzetlijn neer te prikken. Helaas net naast het podium, een 4e plek.  Op de andere twee werpnummers kwamen Anne Bijpost, Lotte Nijkamp en Naomi Wessels aan de start. Bij het discuswerpen kwam Anne tot een afstand van 17,22 m, Lotte tot 20,75m en Naomi tot 24,80m. Naomi werd hiermee 2e, Lotte 5e en Anne 10e.  Bij het kogelstoten ging Naomi er wederom met een medaille vandoor. Dit keer de 3e plek  met een afstand van 10,72m. Anne kwam voor het eerst ook over de 10m en ruim ook. De kogel kwam op 10,66m van het stootblok op de grond terecht. Ze belandde hiermee net naast het podium. Lotte kwam tot een afstand van 9,39m. Een mooie 6e plek, eveneens een nieuw persoonlijk record met bijna 1 meter verbeterd.

In totaal veroverde AV Rijssen maar liefst 10 medailles tijdens dit kampioenschap. Alle atleten verbeterden ze zich op 1 of meerdere onderdelen waarbij iedereen mag terugkijken op een zeer geslaagde, leuke en sportieve middag!

Nieuws van AV Rijssen op Facebook

In overleg tussen de beheerders van de Facebook-pagina’s van AV Rijssen en de Brekeld Runners en de beheerders van de website, is besloten om vanaf nu nieuwsberichten via Facebook te delen.

Er ontstond steeds meer overlap tussen de berichten via de website en die op Facebook. Daarom is er voor gekozen om de nieuwsberichten van de website niet meer te gebruiken. Doordat de link naar de Facebook-pagina’s op de startpagina van de website staat, is het nieuws ook via de website vinden.

Daarnaast is er een Instagram-account voor AV Rijssen aangemaakt om foto’s te delen. Zie het Facebook bericht voor meer informatie daarover.

Pietenfeest bij AV Rijssen

Beste jeugdleden,

Dinsdag 29 november komen 2 pieten naar AV Rijssen. Helaas is Sinterklaas erg druk en hij weet dus nog niet of hij wel tijd heeft om naar AV te komen, dit blijft dus nog even afwachten. Ook willen we op deze avond de medailles en de bekers van de clubkampioenschappen uitdelen.

Voor de pupillen beginnen we om 18.00 uur. Deze tijd kan afwijken van je trainingstijd, maar we hopen dat jullie toch allemaal kunnen. Om 19.00 uur worden alle junioren verwacht. We hopen er met z’n allen een mooi feestje van te maken!

Stem op onze clubhelden: Joke Aanstoot en Jan Tijhuis!

Tubantia organiseert een verkiezing voor clubhelden van de amateursport. Per plaats wordt een clubheld gekozen. Bij de gemeente Rijssen-Holten staan Joke Aanstoot en Jan Tijhuis op de lijst van genomineerden.

Op dit moment staat Jan Tijhuis bovenaan! Laten we met zijn allen zorgen dat Jan of Joke wint! Zij verdienen natuurlijk onze steun voor al het geweldige werk dat zij al jarenlang voor onze club doen.

Ook zijn er mooie prijzen te winnen. De landelijke hoofdprijs is €10.000 voor de club.

Stemmen kan via deze link. Daar vind je ook alle informatie over de verkiezing. Stemmen kan tot 16 november.

Sparen voor je vereniging bij JUMBO

 

 

Beste leden, ouders, verzorgers,

 

Vanaf woensdag 2 november kunt u bij Jumbo gaan sparen voor onze sportvereniging. Bij elke besteding van € 10,- ontvangt u een sportpunt. Deze sportpunten kunt u toekennen aan een sportvereniging van uw keuze. Wij willen u natuurlijk vragen deze punten aan onze sportvereniging te geven. Van de punten die we ophalen kunnen wij namelijk extra sport- en spelmaterialen voor de sportvereniging aanschaffen. Op de website www.jumbosparenvoorjesportvereniging.nl/provincies kunt u onze vereniging opzoeken en zien wat onze spaardoelen zijn. Op deze site kunt u de sportpunten ook direct aan onze vereniging toekennen. U kunt uw gespaarde punten ook inleveren bij ons op de vereniging. Bij de ingang van de sportkantine staat een dropbox waar u ze in achter kunt laten.

Geef het ook door aan je familie, buren, vrienden en kennissen!
We willen u bij voorbaat danken voor het meesparen voor onze sportvereniging!

1 2 3 25