1 kampioenschap, 10 medailles voor AV Rijssen atleten waarvan 3 voor Twan Ligtenberg

Afgelopen weekend namen 12 atleten van AV Rijssen deel aan de Gelders Overijsselse Kampioenschappen 2017 in Heerde. Bij de jongens junioren C nam Niels Dennekamp deel aan de 100m horden. Hij wist zich voor de finale te plaatsen met een nieuw persoonlijk record. In de finale was hij nog weer sneller en pakte de 3e plek. Later op de middag stond voor hem ook de 300m horden op het programma. Hij wist zich hier tot de 5e plek te knokken. Wederom een persoonlijk record. Het derde onderdeel ging voor zijn doen wat minder, bij het speerwerpen werd hij 7e met een afstand van 34,74m.

Bij de jongens junioren D stonden Niek Nijman en Max Swabedissen aan de start bij de 1000m. Een week eerder verbeterden ze hun tijd respectievelijk al naar 3.00min en 3.04min. Deze week liep Max wederom een nette race en wist zijn nieuwe persoonlijke record weer iets scherper te zetten. Niek maakte er de mooiste en spannendste race van de dag van samen met zijn directe concurrent. Dat was ook terug te zien in de tijd, want de klok kwam stil te staan op 2.54,59 min. Helaas net een paar 100sten te kort voor de 1e plek, maar zeker een mooie 2e plaats. Bij de 80m horden deed Julian van de Belt mee. Hij wist zijn persoonlijk record ook aan te scherpen tot een tijd van 14,33sec. Goed voor een 8e plek.  Bij het verspringen kwam Julian in de ranking verder, hij wist zijn verste sprong tot 4,52m te brengen, goed voor een prachtige 3e plek. Twan Ligtenberg was de medailleoogster van de club, hij ging aan het eind van de dag met maar liefst 3 medailles naar huis. Hij won het speerwerpen in z’n laatste worp met een mooie afstand van 29,70m (ook een persoonlijk record). Het kogelstoten was goed voor een 2e plaats met een afstand van 10,20m. Het hoogspringen viel qua hoogte iets tegen voor Twan, maar dit uiteindelijk genoeg voor een 2e plek. Deze wist hij te bemachtigen doordat de concurrenten meer foutsprongen hadden gemaakt op een lagere hoogte.

Bij de meisjes junioren C kwam de tweeling Britt en Milou Oplaat aan de start bij de 1500m. Britt wist haar zus te verslaan en dook net onder de 5 minuten met een mooie tijd van 4.59,85min. Milou kwam over de streep in een tijd van 5.13,52min. Goed voor een respectievelijke 1e en 3e plaats!

De meisjes junioren D waren het meest vertegenwoordigd. Silke Ketting nam deel aan het hoogspringen. Ze kwam tot een hoogte van 1,38m, goed voor een 5e plaats. De 60m sprint ging iets minder goed, die was tegelijk met het hoogspringen, ze klokte toch nog 9,24sec. Als 3e onderdeel stond de 60m horden op het programma. In de series knokte ze zich tot de 5e plek, goed voor een finaleplaats. In de finale wist ze zelfs een plekje op te schuiven en belandde ze net naast het podium. Wel in een mooie tijd, een nieuw persoonlijk record van 11,14sec. Suzanne Hiltjesdam deed mee aan de 1000m. Ze klokte een tijd van 3.44,99 en werd hiermee 14e. Bij het speerwerpen behaalde ze een nieuw persoonlijk record door de 400 grams speer op 25,53m van de afzetlijn neer te prikken. Helaas net naast het podium, een 4e plek.  Op de andere twee werpnummers kwamen Anne Bijpost, Lotte Nijkamp en Naomi Wessels aan de start. Bij het discuswerpen kwam Anne tot een afstand van 17,22 m, Lotte tot 20,75m en Naomi tot 24,80m. Naomi werd hiermee 2e, Lotte 5e en Anne 10e.  Bij het kogelstoten ging Naomi er wederom met een medaille vandoor. Dit keer de 3e plek  met een afstand van 10,72m. Anne kwam voor het eerst ook over de 10m en ruim ook. De kogel kwam op 10,66m van het stootblok op de grond terecht. Ze belandde hiermee net naast het podium. Lotte kwam tot een afstand van 9,39m. Een mooie 6e plek, eveneens een nieuw persoonlijk record met bijna 1 meter verbeterd.

In totaal veroverde AV Rijssen maar liefst 10 medailles tijdens dit kampioenschap. Alle atleten verbeterden ze zich op 1 of meerdere onderdelen waarbij iedereen mag terugkijken op een zeer geslaagde, leuke en sportieve middag!