Info Hardlopen

Welkom bij de afdeling hardlopen van AV Rijssen. Vanaf 2016 noemen wij ons de Brekeld Runners. Onze vereniging is lid van een sportbond: De Atletiekunie. Binnen de Atletiekunie wordt tegenwoordig ook onderscheid gemaakt in leden die atletiek bedrijven en leden die vooral hardlopen. Bij de atletiekunie is veel informatie te vinden. Kijk maar eens op de website www.hardlopen.nl

Senioren

In de atletiekwereld hoor je vanaf het jaar dat je 19 jaar wordt bij de senioren:
a) Recreant: alle 19+ leden zonder Atletiekunie-licentie.
b) Prestatieve atleten met licentie: Senior. Atleten vanaf 35 jaar vallen in de categorie Master.

Wil je meedoen aan Atletiekunie-kampioenschappen (bijvoorbeeld NK senioren) dan heb je een licentie nodig. Geef dat door aan de ledenadministratie. Aan gewone hardloopwedstrijden en ook zogenaamde “instuif” wedstrijden kun je in principe zonder licentie meedoen.

Recreant leden kunnen meedoen aan alle trainingen behalve specifieke talententrainingen voor licentiehouders.

Vrijwel alle volwassenen beoefenen alleen het hardlopen. Trainingsinformatie is te vinden op de pagina Training loopgroepen.

Wil je ook baanatletiek trainen? Bijvoorbeeld sprint, korte afstanden, of technische nummers zoals hoogspringen, verspringen, kogelstoten, discus- en speerwerpen. Daarvoor zijn er nog geen aparte volwassenen-groepen. Er is de mogelijkheid dat volwassenen in overleg meelopen bij de oudere jeugd. Kijk dan op de pagina Training Jeugd. In het schema staat aangeven welke doelgroepen de trainingen zijn. Volwassenen staan aangegeven als “SEN”.

Algemene informatie over het lidmaatschap van AV Rijssen is te vinden op de pagina Lidmaatschap.

Wil je gewoon eens proberen of AV Rijssen iets voor je is? Je kunt altijd een paar keer meelopen bij een training. Meld je vooraf even bij de trainer.