Informatie voor nieuwe jeugdleden

De jeugd is ingedeeld in verschillende categorie├źn. In de jonge jeugdgroepen worden de kinderen middels spelvormen bekend gemaakt met de verschillende onderdelen van de atletiek. Bij de oudere pupillengroepen worden de onderdelen meer specifiek en in wedstrijdvorm getraind waarbij lol en plezier nog steeds voorop staan.

Bij de junioren wordt de technische uitvoering van de onderdelen steeds zwaarder aangezet in de trainingen en wordt men gestimuleerd deel te nemen aan wedstrijden en competitie. Dat laatste, deelnemen met een team, wordt hierbij als een belangrijk onderdeel van de sport gezien.

Tot en met Pupillen A wordt bij voorkeur in spelvorm getraind en voorbereid op wedstrijden (en bijbehorende regels), training voor en deelname aan clubkampioenschappen en medaillewedstrijden wordt specifiek gestimuleerd en begeleid.

Tot en met de C-Junioren worden in de trainingen alle onderdelen door iedereen getraind met differentiatie voor competitiewedstrijden. Specialisatie volgt dan in de oudere junioren categorie├źn.

Tot en met C-Junioren traint iedereen gewoon volgens zijn/haar trainingsschema in zijn/haar eigen leeftijdscategorie.

Junioren en ouder wordt deelname aan Competitieploegen gestimuleerd en door bijv inschrijving van meerdere ploegen gefaciliteerd.

Pupillen en D-junioren trainen 1x per week, de oudere groepen hebben meerdere trainingsmogelijkheden.

Op donderdagavond worden er extra specialisatietrainingen gegeven voor geselecteerde pupillen en junioren van AV Rijssen.

Nieuw? Ben je geen lid van de A.V. Rijssen en lijkt het je wel leuk om eens te kijken of atletiek wat voor je is? Dat kan! Kom dan (samen met een ouder/verzorger) op de dinsdagavond naar de atletiekbaan om 18.30 uur. Dan kun je, als je wilt, direct al meetrainen. Doe dan wel alvast sportkleding aan. Je wordt dan ingedeeld in een groep met leeftijdsgenoten. In totaal kun je 4 keer gratis meetrainen. Vind je de atletiek na de 4 introductielessen zo leuk, dan kun je bij je trainer een inschrijfformulier vragen. Heb je deze een week later ingeleverd, dan ben je lid van de AV Rijssen.